28 Ekim 2008

Bitter Çikolata Kurabiyesi


Bu tarifi internetten tarifname adlı bir blog'dan uzun bir süre önce almışım. O da Martha Stewart'tan almış. İçinde bol miktarda kakao olduğundan bitter çikolata tadında bir kurabiye oluyor. Orjinal tarifler m&m ile ama bonibonla da oluyor.

Malzemeler

125 gr un

100 gr kakao

1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 fiske tuz

115 gr sütlü çikolata(ben bitter kullandım)

125 gr Tereyağı yada Margarin

320 gr şeker

2 yumurta

1 paket vanilya şekeri

5 paket bonibon


Tarif
Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyerek karıştırın. Çikolatayı tereyağı ile birlikte çift tabanlı bir tencerede kısık ateşte yada benmari usulü(sıcak su dolu bir kabın içine konulan bir kapta) eritin. Şeker, yumurta ve vanilya şekerini iyice çırpıp çikolata karışımına ekleyin. Unlu karışımı da dikkatlice ekleyip bir kaşıkla karıştırarak malzemeleri harmanlayın. Bonibonların 3 paketini bu karışıma ilave edin ve bu karışımı en az 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.

Hamuru buzdolabından çıkarırken fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Tepsinize yağlı kağıt serin ve hamurdan, dondurma kaşığı yada iki tatlı kaşığı yardımı ile parçalar alarak tepsiye 5 cm aralıklarla toplar yerleştirin. Dikkat! aralarında mutlaka yeterli mesafe bırakın çünkü çok yayılıyorlar. Bu topların üzerine kalan bonibonlardan birer tane yerleştirin. çünkü diğerleri hamurun arasında kalacağından sonradan görünmüyor. Oysa renkli bonibonlarla koyu renkli kurabiyeler hoş bir görüntü veriyorlar. Kurabiyelerinizi 15 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olurlar. Onları dikkatlice bir spatula yardımı ile alarak tel ızgara üzerinde soğutun.

1 yorum:

  1. die haben mir auch sehr gut geschmeckt und werde ich vielleicht auch mal backen

    YanıtlaSil