01 Ocak 2009

YENİ YIL


Dün gece ailecek 2008'i uğurlayıp 2009'a sakin ve keyifli bir geçiş yaptık. Yeni Yıl'ı çeşit çeşit eğlencelerle bol gürültülü ve bol sigara dumanlı ortamlarda kutlamayı hiç bir zaman sevemediğimizden eski yılı uğurlama ve yeni yılı karşılama gecesini evimizde geçirmeyi tercih edenlerdeniz. Birkaç kez çocuklarla beraber gece yarısı İzmir Gündoğdu meydanına gidip Havai Fişek gösterileri ile yeni yıla da girdik ama bu soğuk havada fişekleri(Doğa'nın deyimi ile havai ŞİŞEK'leri) evimizden seyretmenin daha keyifli olduğuna karar verdik.
Hepinizin Yeni Yılını kutluyor ve 2009 yılının dünyaya güzellikler getirmesini diliyorum.
Yılbaşı gecesi için pasta seçimini yaparken çocukların da seveceği çikolatalı bir pasta yapmak düşüncesi ile yine bizim klasik supangle'li doğumgünü pastamıza benzeyen bir pasta hazırladım. Kütük Pastası! Anafikir aynı olmakla beraber malzeme miktarları farklı olduğundan ayrı bir tarif olarak yazıyorum.
Yukarıdaki kurabiyeler ise 2008 yılının son kurabiyeleri.. Baharatlı kurabiyelerimin hamurunda tarçın, zencefil ve karanfili biraz bol tutup çam ağacı ve yıldız kalıpları ile kesip kurabiyeler soğuduktan sonra üzerini erimiş çikolata (yağlı kağıttan bükülmüş bir huni yardımı ile) süsledim. Baharatlı kurabiyeler ile çikolatanın uyumu muhteşem oldu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder