09 Aralık 2008

Çikolata Kremalı-Fındıklı Kurabiye


Bu Kurabiyelerin orjinali www.kuecehngoetter.de sitesinde dibi susamlı ve içi reçelli olarak verilmişti. Ama tarifi ilk denediğimde içine koyduğum reçel pişerken hem rengini kaybetti hem de soğuduktan kısa bir süre sonra kurabiyelerimin içine çekerek kötü bir görüntü oluşturdu. Tabandaki susamlar ile üzerlerine koyduğum nar peltesi(nar suyu ve dr. ötker reçel yap kullanarak hazırlamıştım) harika bir lezzet oluşturdu ama görüntü gerçekten kötüydü. O gün kızların isteği ile birkaç kurabiyenin içine reçel yerine nutella koymuştuk ve böylece çikolata kremasının da bu kurabiyelere çok yakıştığını keşfettik. Benim vereceğim tarif orjinal tariften oldukça farklı ama çocukların çok hoşuna gideceğinden emin olabilirsiniz;
Malzemeler
200 gr Un
75 gr Şeker
1 fiske tuz
1 Yumurta
100 gr Tereyağı(Soğuk)
75 gr Çiğ Fındık
2-3 çorba kaşığı çikolata kreması(nutella, şokella vs.)

Tarif
Un, Şeker, Tuz, Yumurta ve Tereyağını mikserle yada elinizde yoğurarak homojen bir hamur elde edin. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Tepsilerinize (tepsi gerekebilir) yağlı kağıt serin yada yağlayın.
Fındıklardan 35-40 tanesini sonradan üzerine koymak için ayırın. Kalanları mutfak robotunda yada havanda ufalayın.
Hamurdan yaklaşık 35-40 adet küçük top yuvarlayın. Topların üzerine hafifçe bastırarak yassıltın, tabanlarını kırık fındıklara bastırın ve üzerlerinde parmağınızla küçük bir boşluk yapın.(Kurabiye delinmeyecek. Sadece bir çukur olacak. ) Bu çukura iki çay kaşığı yardımı ile yada *küçük bir naylon poşetin içine doldurup bir köşesini keserek(ben öyle yaptım); çikolata kremasını doldurun. Son olarak da bu çikolata kremasının üzerine birer fındık bastırın.
Isınmış olan fırınınızda 12-15 dakika pişirin. Soğumaları için ızgara teli üzerine alın.
Çok şık görünümlü kurabiyeleriniz hazır!
Kurabiyelerinizi kapaklı kutularda 2-3 hafta saklayabilirsiniz.

Açıklama
*Torba ile sıkma teniği: Bu pratik yöntemi sıkarak şekil vermek istediğiniz tüm hamur yada süslemeler için kullanabilirsiniz. Sağlam bir mutfak poşetine sıkmak istediğimiz malzemeyi dolduruyoruz(Hamur, erimiş çikolata, pudra şekeri sosu vs.) Sonra torbanın bir köşesini ihtiyacımız boyutunda keserek deliyoruz. Şimdi bu torbayı sıkarak bir tür mutfak şırıngası gibi kullanabilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder