09 Aralık 2008

Çikolatalı Brownie Kurabiyesi


Bu kurabiyeler bol kakaolu ve içindeki çikolata damlacıkları sayesinde daha da çikolatalı adeta brownie tadında olduklarını düşünüyorum. Bu nedenle isimlerini Brownie kurabiyesi koydum.
Tarif Kaynağı www.kuechengoetter.de (almanca) Tarifin kökeni Kuzey Amerika olarak yazılmış.
Yapması gerçekten çok kolayve malzemeleri de oldukça basit:
Malzemeler
200 gr Un
75 gr Şeker
1 fiske tuz
1 yumurta
100 gr Tereyağı (Soğuk)
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Kakao
75 gr Damla çikolata
Tarif
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Un, Kakao, Şeker, Tuz, küçük parçalar halinde Tereyağı,Yumurta, Yoğurt ve Damla çikolataları mikserin yoğurma çubukları ile yada elinizle yoğurup homojen bir hamur elde edin. Bu hamurdan yaklaşık 45-50 adet küçük top yuvarlayıp aralarında biraz boşluk bırakarak tepsiye dizin. üzerlerine hafifçe bastırarak yassılmalarını sağlayın. Isınmış olan fırına verip 12-15 dakika pişirin. Mutlaka saati kurun çünkü kurabiyeler koyu renkli olduğundan piştiğini anlamanız çok zor. Kurabiyeyi kıtır seviyorsanız 15 dakika Fırınlayın. Daha yumuşak Brownie kıvamında bir kurabiye için 12 dakika yeterli olacaktır. Kurabiyeler fırından çıkınca tel ızgara üzerine alıp soğutun.
Not: Kurabiyelerdeki şeker miktarı benim gibi çok tatlı sevmeyenler için tam kıvamında, daha tatlı sevenler 100 gr şeker kullanabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder