20 Şubat 2009

Mozaik Pasta


Çocukluğumun en tatlı hatıralarından biridir "Mozaik Pasta"! Bisküvileri kıra kıra annemle beraber hazırlardık. Yıllar sonra yine yapmak istemiş ama incelediğim tüm tariflerde yumurta kullanıldığını görünce salmonella tehlikesi nedeniyle yapmaktan vazgeçmiştim. Nedense yumurtasız da yapılabileceğini düşünememiştim. Geçen yıl kızımın gittiği okulun aile birliği tarafından hazırlanan "annelerden tarifler" kitabında 2 tane birbirinden farklı yumurta kullanmadan hazırlanan mozaik pasta tarifi görünce yeni bir deneme yapmanın zamanı geldiğini düşündüm. Benim birkaç denemeden sonra her iki tarifi de biraz farklılaştırarak uyarladığım tarif aşağıda. Şeker olarak mutlaka pudra şekeri kullanın çünkü toz şeker tam olarak erimiyebiliyor ve kıtır kıtır kalıyor.

MOZAİK PASTA
Malzemeler:
250 gr Tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 paket (25 gr) Kakao
2 paket (400 gr) Petibör Bisküvi

isteğe bağlı Damla çikolata, kayısı, ceviz vs.
Tarif:
Bisküvileri derin bir kapta minik parçalar halinde kırın. Tereyağını eritip pudra şekeri, süt ve kakao ile karıştırın. Bu karışımı henüz ılıkken bisküvilerle karıştırın ve karışımların iyice harmanlanmasını sağlayın. Son aşamada içine katmak istediğiniz damla çikolata, fındık ceviz vs'yi de içine katın. Karışımın biraz ılınmasını bekleyin ve bir streç folyo yada alüminyum folyo'ya sararak piramit şeklini verin. Bizim çocukluğumuzda bu pastaya piramit pasta da denilirdi. Ama siz tabii ki başka bir şekil de verebilirsiniz;)Ben orjinal şekle sadık kaldım. Sonra pastanızı en az 2 saat buzluğa koyun. Şimdi yenmek için hazır!

Aşağıdaki fotoğraf yine Almanya'dan Deniz'den geldi. O da tarifi benden alıp uygulamıştı. Bu arada Alman'ların bu pasta için çok komik isimleri var.. Soğuk çene, Kiler pastası veya Soğuk Köpek!!!

4 yorum:

  1. Super olmustu canim , ellerine saglik
    Ozlem

    YanıtlaSil
  2. mmmm...delicious :)

    YanıtlaSil
  3. yaa iki gündür yorum yapmaya calisiyorum, bir türlü oturum acamadim!? anlamadim ama neyse ki simdi calisti.
    Diyecegim odur ki, 2 gün önce mozaik pastayi gördüm!! ve yine cok fena canim cekti! veee
    hemen kalan malzemelerle kücük bir piramit yaptim :) tarif icin tekrar tesekkürler, yaa bu kdar basit birsey bu kadar lezzetli olabilir mi?

    YanıtlaSil
  4. Deniz'cim,
    ben de yine bir tane yaptım:) buzlukta hazır dursun dedim:)

    YanıtlaSil