25 Şubat 2010

QUEEN ELİSABETH Kurabiyeleri


Bu kurabiyelerin ismi de kendileri kadar güzel.. Tarifimi de Tuz biber dergisinin "Kurabiyeler" etkinliğine gönderiyorum..
Bugüne kadar aldığım en tuhaf tariflerden biri.. Tamam içinde her kurabiyede olduğu gibi un, yağ ve yumurta var.. Ama bu kurabiyelerde bir gr şeker yok! Yine de nasıl güzel bir tatları var... İşin sırrı içine koyduğunuz damla çikolatalarda ve aromatik siyah çayda..
Tarif bir önceki babaanne kurabiyelerini aldığım komşum Rezzan'dan; o da yine bir komşumuz olan Necla teyzeden almış.. İçinde hiç şeker olmadığından benim gibi çok fazla tatlı sevmeyenler için ideal bir kurabiye.. Ama lezzeti konusunda hiçbir tereddütünüz olmasın çünkü ben kurabiyeyi yediğimde içinde şeker olmadığını kesinlikle anlamamıştım. İçindeki çay konusu ise daha da ilginç. Hatta tarifi aldıktan 2 hafta kadar sonra ilk denememi yaparken emin olamayıp Rezzan'ı bir daha aradım ve siyah çayın gerçekten toz halinde konduğundan emin oldum.. Bana kalsa iki tatlı kaşığı demli çayı içine döküverecektim:) Yani lütfen şaşırmayınız çayı hamurun içine toz halinde koyuyorsunuz..Ama mutlaka kaliteli aromatik bir çay kullanın.. Tomurcuk ya da Earl grey filan gibi..
Queen Elisabeth Kurabiyeleri
Malzemeler
200 gr Un
140 gr Tereyağı ya da Margarin
2 Tatlı Kaşığı Aromatik Siyah Çay
1 Paket kabartma tozu
1 Yumurta
100 gr damla çikolata
1 Portakal ya da Limon kabuğu rendesi

Tarif
Un, Kabartma tozu, Siyah çay ve limon ya da portakal kabuğu rendesini bir kabın içinde iyice karıştırın. Oda sıcaklığındaki yağı, yumurtayı ve damla çikolatalarını ilave edip yoğurarak biraz sert kıvamlı bir hamur elde edin. Ben hamuru birkaç silindir haline getirip biraz buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimler halinde keserek pişirdim. Elinizle toplar yapıp yassıltarak da pişirebilirsiniz..
Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisinde 175 derecede yaklaşık 15 dakikada üstleri hafifçe sararana kadar pişirip henüz ılıkken tel ızgara üzerine alıp soğutacaksınız.
Soğuduktan sonra bir kavanoza koyup 1-2 hafta saklayabilirsiniz.

5 yorum:

  1. hört sich etwas seltsam an aber werde ich bestimmt ausprobieren!!

    YanıtlaSil
  2. sehr empfehlenswertes rezept.. Bitte schreib nacher auch Deine Yorums dazu;)

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok ilginç bir tarif. tadını merak ettim doğrusu. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Cok degisik bir tarif, ellerinize saglik!

    YanıtlaSil
  5. eser ve selma'ya; tadı da çok güzel.. mutlaka denemenizi tavsiye ederim. denedikten sonra da yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim:)

    YanıtlaSil