13 Eylül 2010

Bir Sitem!


Geçen Pazar Milliyet Pazar ekinin ana sayfasını elime aldığımda şaşkınlıktan bir çığlık attım.. Blogumda aşağıda yer alan Fotoğrafın aynısı Milliyet Pazar ekinin ana sayfasında yer alıyordu..Önce acaba benzer bir fotoğraf mıdır diye düşündüm ve hatta duruma inanamadığım için bilgisayarı açıp blogumdaki fotoğrafa bir daha baktım. Ama kuşkusuz ki bu fotoğraf benim iki yıllık vişne likörüm ve yanında da yamru yumru "çakma mon cheri'lerim" idi!!
Sanal alemde bloggerların fotoğraflarının sık sık kopyalanıp başka bloggerlar tarafından kullanılması pek sıradan bir durum haline gelmiş olsa da gazetelerin de aynı şekilde çalıştıklarını bilmiyordum ve bu durum karşısında tam anlamı ile şok oldum! Gazeteye yazdığım mesajlara sadece Mehmet Yalçın tarafından bir cevap geldi.. O da ana sayfaya konulan resimden kendisinin sorumlu olmadığı, ancak konuyı sayfa sekreterine aktardığı ile ilgili bir mesajdı. Başka da hiç bir açıklama gelmedi.
Sanal alemde çalınan fotoğraflarla ilgili hakkımızı nasıl arayabileceğimize dair bilgisi olanların ya da bu konuda tecrübesi olanların bilgi vermesini rica ediyorum..

5 yorum:

  1. o kadar çok tarifimi çalıyorlar hatta sitemi komple kopyalıyorlar bende bu durumdan çok rahatsızım tatlım
    ne yapmak gerekir ah bir bilsem ...
    ben emek harcayayım onlar alıpğ çalsın buna hırsızlıktan başka ne denir..

    YanıtlaSil
  2. Alttaki adres

    http://bilisimsuclari.iem.gov.tr/iletisim.html

    Sevgiyle

    Erdem

    YanıtlaSil
  3. Meraba Esin,
    Hepimiz fotoğraflarımız, yazılarımız yayınlansın istiyoruz ama bu şekilde olunca ne kadar sinirlenmişsindir, keşke altına senin blogundan aldıkları yazsalardı...
    Olur da ileride böyle bir durum olursa diye ben sahiplen.com'da blog için zaman damgası oluşturmuştum. Hatta bu yazını okuyunca gittim bir daha oluşturdum. Aşağıdaki yazı web sitesinden. İnşallah işine yarar. Sevgiler.

    TÜRKTRUST'ın teknik altyapısı ile çalışan “sahiplen.com” uygulaması üzerinden, her türlü eserinizi, dökümanınız ve web sitesi içeriğinizi, bilgisayar ortamında, her formatta ve her dosya boyutunda, T.C.5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında, yetkili elektronik sertifika hizmet sağlayıcı (ESHS) olarak hizmet veren TÜRKTRUST A.Ş’nin, yasal geçerliliği olan ürünü zaman damgası ile onaylayarak, eserleriniz üzerindeki hak sahipliğini ispatlayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. Blog adresinizi vermeleri, çok büyük haksızlık emeğe saygısızlık ...
    Mutlaka resimlerinizin üzerine blog adresi yazın ...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba!!! sıkıntınızı çok iyi anlıyorum! Tarife bir şey söyleyemem, tarif bu, herkes yumurta kırar ha orjinallik varsa izin istenir, ben istiyorum, istediğim şaşırıyor, "ne gerek var"!

    Ben bana nasıl davranılmasını istiyorsam oyle davranıyorum. Tanıyan bilir... Gelin görün ki gazetelerin ekleri, gazeteler dahi telif hakkı ödememek adına bunu yapıyorsa yazık! Siz para peşinde koşmazsınız ya, dese ki iznin var mı, adınızı verdikten sonra "hayır" mı diyeceksiniz...

    Ben yapmak için emek sarfediyorum, yazıyorum, çiziyorum, fotoğraflıyorum düzenliyorum, sen al benim diye sun... Çok ayıp, daha ötesi yok! Ama Sevil Hanım çok haklı neler neler çalınıyor, ben de içine girince blog dünyasının farkettim onlarca blogu takip edince...

    Bu arada arka planlarımız aynı vallahi çalıntı değil, blogspot'un azizliği diyelim:) Sıkmayın tatlı canınızı bakın biz kaç kişi biliyoruz, o vişneler sizin ve o kadar güzel çıkmış ki 250 bin tirajlı bir gazete bile kopyalıyor!!!

    İzinle işlerinizin sergilendiği günler dilerim.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil