28 Ekim 2008

Fındık Busesi





Malzemeler
4 yumurta sarısı

150 gr Pudra şekeri
300 gr ince çekilmiş çiğ Fındık
100 gr Bitter çikolata
100 gr Bütün Fındık

Tarif
Bu kurabiyeler için yumurtaların sadece sarısına ihtiyacımız olacak. Ben beyazlarını ayırıp onlarla da bademli kurabiyelerimi yaptım. Siz isterseniz ertesi sabah yapacağınız omlet için de saklayabilirsiniz.
Yumurta sarıları ile pudra şekerini çırpın. Kıyılmış(yada rendelenmiş) çikolatayı ve rondo yada benzeri bir aletle ince çekilmiş fındıkları bu karışıma dikkatlice ilave edin. Çırpıcı ile karıştırmayın sadece kaşıkla hafifçe karıştırın. Bu karışımı yaklaşık 30 dak. dinlendirin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp çalıştırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt yayın yada tepsiyi yağlayın.
Şimdi iki tatlı kaşığı yardımı ile tepsiye minik hamur topları oturtun. Bunların da üzerine birer bütün Fındığı biraz bastırarak yerleştirin. 200 dereceye ısıtılöış fırında 15-18 dak. pişirin. Izgara tel üzerinde soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder