21 Ekim 2008

Kırmızı orman meyveli pelte - Rote Grütze


Dün Mehmet'in doğumgünüydü. Geleneksel olarak Doğumgünü sahibine nasıl bir pasta istediğini sorduğumuzda bu kez pasta yerine Alman usulü Rote Grütze (kırmızı pelte) istediğini söyleyince annem damadı için aşağıdaki tatlıyı hazırladı.


Malzemeler

250 gr dondurulmuş frambuaz
250 gr Dondurulmuş vişne
250 gr dondurulmuş böğürtlen

500 ml. kırmızı meyve suyu karışımı(Dimes) yada vişne suyu

20 gr Nişasta

100 gr şeker


Nişastayı bir kapta 4 çorba kaşığı su ile karıştırın. Kalan meyve suyunu şeker ile kaynatıp bu karışımın içine önce dondurulmuş vişneleri atıp bir taşım kaynatın. Sonra Diğer meyveleri ve nişasta karışımını katıp iyice karıştırın ve bir taşım daha kaynatın. Yoğun kıvamlı ama çok sert olmayan bir pelte olmalı bazen meyveler çok fazla su salabiliyor eğer çok sulu olduysa bir çorba kaşığı nişasta ilave edip(önceden su ile yumuşatarak) tekrar kaynatmayı deneyin.
Soğuk yada sıcak olarak bir top vanilyalı dondurma ile yaz günlerini hatırlatacak nefis bir tatlı!

1 yorum: