20 Ekim 2008

Oyunlar-2

Doğumgünü partisi oyunlarına devam ediyorum...

Bugün masabaşında oynanabilecek birkaç oyundan bahsedeceğim. Partideki oyunları bir hareketli oyun, bir masabaşı oyunu şeklinde harmanlarsanız hem sizin için daha kolay olur hem de çocuklar daha çok eğlenirler.

Çin Lokantası 6-12 yaş
Malzemeler
1 büyük Kase
1 çift Çin yemek çubuğu
1 zar
birkaç paket karışık jelibon türü şekerleme(biraz büyükçe şekerlermelerle daha kolay oynanıyor)

Şekerlemeleri kaseye boşaltın. Çocuklar da yemek masasının etrafına dizilsinler. Kaseyi içinde çin çubukları ile masanın ortasına koyun. Çocuklar doğumgünü çocuğundan başlamak üzere zar atmaya başlıyorlar. Kim "6" atarsa Şekerleme dolu kase onun önüne geliyor ve çocuk çin çubuklarını kullanarak şekerlemeleri almaya çalışıyor. Önemli kural şu ki kesinlikle ellerini kullanmadan sadece çubukları kullanarak şekerlemeleri birer birer almaları gerekiyor. Zar çocukların arasında sırayla atılırken bir sonraki "6" kime gelirse kase ve çubuklar onun önüne gidiyor ve bu kez o kişi çubuklarla şeker avlıyor. Kasedeki şekerler bitene kadar devam ediyor. Çocukların çok sevdiği hem masabaşında hem heyecanlı bir oyun!
Bu tür oyunlar için genellikle partinin başında çocuklara üzerinde isimleri yazan küçük bir poşet dağıtıyorum. Böylece şekerleri hemen yemeleri gerekmiyor fazlasını evlerine götürebiliyorlar..

Çikolata yemeği 6-12 yaş
Malzemeler
1 yada 2 paket çikolata
çocuk sayısı kadar çatal bıçak
1 tabak
1 zar
bir çift eldiven, 1 atkı ve bir şapka

Bu oyun için çocukların sayısına göre 1 yada 2 paket çikolatayı paket kağıtları ile birkaç kat paketlemeniz gerekiyor. Çocuklar yine masanın etrafına diziliyorlar ve doğumgünü çocuğundan başlayarak zarı atıyorlar "6" atan çocuk:
Şapkayı takıyor, Kaşkolu bağlıyor, eldivenleri takıyor ve tabakta duran çikolatayı önüne çekip çatal bıçak yardımı ile çikolata paketini açıp çatal bıçak yardımı ile (daha önceden kırılmış) çikolatadan birer parça yemeye başlıyor. Bu sırada kim "6" atarsa prosedür baştan uygulanıyor. Çocuk sayısı fazla ise birinci paket bittiğinde ikinci paketi ortaya çıkarabilirsiniz. Çocukken en çok sevdiğim oyunlardan biriydi.. Bazen şansım ters gider bir türlü "6" gelmezdi ama oyunun heyecanı bile güzeldi:)
Bu oyunun daha sağlıklı bir şeklini arkadaşım Derya mandalina ile oynadığını söylemişti. Çukulata alerjisi olan yada daha sağlıklı tercihlerde bulunmak isteyenler için bir alternatif olabilir...

Renkli zar oyunu 4-10 yaş
Malzemeler
1 adet renk zarı (normal bir zarın her yüzüne bir renkli etiket yapışırarak kendiniz de yapabilirsiniz)
Kırmızı, Yeşil ve sarı birer kase
her bir kaseye koymak için ayrı ayrı bir şeker yada sticker vb. küçük bir ödül

Oyundan önce kaselerinizin içine ödülleri koyun. Bu oyunda 3 ödül ve 3 ceza var! Bir kartona şöyle bir yönerge hazırlayın:
kırmızı= kırmızı kase
yeşil=yeşil kase
sarı= sarı kase
turuncu= 3 kez zıpla
sarı= masanın etrafında 1 tur koş
siyah= bir tur tek ayağın üzerinde dur
elbette bu yönerge sadece bir örnek bu örnekleri kendiniz geliştirebilirsiniz.
Çocuklar masanın etrafına dizilirler. Doğumgünü çocuğu zarı atarak başlar ve zarın rengi ne gelirse buna göre bir ödül kasesinden bir hediye alır yada cezayı uygular.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder