21 Ekim 2008

Oyunlar-3

Bugün de parti oyunlarından biraz daha hareketli olanlarından bahsedeceğim ve sonra parti oyunlarına biraz ara vereceğim. İlginç oyunlar buldukça eklemeye devam ederim.

Mandallama Oyunu 5-12 yaş

Malzemeler
Çocuk sayısına göre çocuk başına 8-12 Mandal


Bu oyunda çocuklar eş olarak karşılıklı çiftler halinde dizilirler. Mandallar çocukların arasında kalacak şekilde ortaya dökülürler. Bir kişi bir kronometre yada saat tutar ve "başla" komutu ile beraber çiftlerin biri karşısındaki arkadaşının kıyafetlerine mandalları takmaya başlıyor. Yaklaşık 20 sn sonra "bitti" komutu ile herkes ellerini mandallardan çekiyor ve şimdi herkes taktığı mandalları saymaya başlıyor. En fazla mandal takan çift oyunu kazanıyor. Bu oyunu o kadar seviyorlarki genellikle birkaç tur oynuyoruz. Böylece herkes mandal takan ve takılan rolünü de oynayabiliyor.





Sıcak Top 6-12 yaş
Malzemeler
1 küçük top
bir çuval dolusu acayip kıyafetler
acayip kıyafetler = Anaokullarından kalma çeşitli hayvan vs. kıyafetleri, şapkaları, dansöz kıyafeti, noel baba kıyafeti
bunlar yoksa; plaj kıyafetleri, pareolar, çeşitli şapkalar, maskeler

tüm kıyafetler içi görünmeyen bir torbaya yada çuvala doldurulur. Çocuklar daire şeklinde yere dizilirler. Hareketli bir müzik eşliğinde topu elden ele aktarmaya başlarlar. büyüklerden biri müziğin sesini aniden kapattığında top kimi elindeyse çuvaldan bir kıyafet alıp üzerine giyer.. Çuvaldaki kıyafetler bitene kadar oyun devam eder. Ne kadar egzantrik kıyafetler varsa o kadar eğlenceli oluyor. Oyunun sonunda mutlaka bu kıyafetlerle bir fotoğraf çekin.(Bizim yukarıdaki fotoğrafımız gibi)

Çorap giydirme oyunu 4-12 yaş
Malzemeler
bol bol çorap (6-8 çift)

Bu oyun için çocuklar yine çift olurlar ama bu kez çiftler sırayla yarışacak. Yarışacak olan çiftin önüne çeşitli boylardaki çoraplar konulur. Oyunun amacı belirlenen sürede(20-25 sn) çiftlerden birinin tek eline çoraplardan mümkün olduğu kadar fazla sayıda geçirmesidir. Kronometreyi tutan kişinin komutu ile çorapları birer birer karşısındakinin eline giydirmeye başlar ve "bitti" konutu ile çoraplar bırakılır ve o ana dek giydirilmiş çoraplar sayılır. En fazla çorap giydirmeyi başaran çift kazanır.
Eğer yeterince çorabınız varsa mandal oyunundaki gibi çorapları ortaya koyup tüm çocukları beraber oynatabilirsiniz. Öyle oynamak daha keyifli oluyor ama o kadar çorabı sonra toplamak bir kabus oluyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder