28 Ekim 2008

Portakal Sepetim'de hoby ve sanat pikniği



Mahkeme kararı nedeniyle Bloglarımıza ulaşamadığımız birkaç gün benim için oldukça hareketli geçti. Cuma günü Blog'uma ulaşamadığımda gerçekten çok şaşırmış ve üzülmüştüm ama bugün denediğimde sayfama giriş yapabildiğimde pek sevindim. Ne yazıkki bu durum büyük ihtimal ile geçici bir durum ve bazı belgeler tamamlandığında bloglarımızın yine kapanma tehlikesi halen mevcut... O güne kadar bu hukuki sorunlara daha mantıklı çözümler bulunacağını umarak ben yazılarıma kaldığım yerden devam ediyorum.

Cumartesi günü Portakal Sepetim'de düzenlediğimiz Hoby ve Sanat Pikniği çok keyifli geçti. Pikniğimizle ilgili fotoğrafları en kısa zamanda http://www.portakalsepetim.com/ 'da görebilirsiniz. Ben de bu etkinlik için çeşit çeşit kurabiyeler hazırlamıştım ama çok özenerek ve keyif alarak hazırladığım portakal ağacı kurabiyeler bence en güzelleri oldular!


Kurabiyeler için daha önce vermiş olduğum sade kurabiye tarifini uyguladım. Kurabiye kalıplarımın arasından ağaca benzeyen bir şekil buldum(tam olarak ne olduğundan emin olamadım, çiçek şekli de olabilir) Kurabiyeleri tarife göre pişirdim ve kurabiyeler henüz sıcakken dikkatlice birer "kahve karıştırma çubuğu" sapladım. Çünkü kurabiyeler fırından yeni çıktıklarında henüz sıcakken yumuşak oluyorlar ve sonra soğuduklarında sertleşiyorlar. Böylece ağaca benzeyen şekiller elde ettim. Süsleme için de yine aynı tarifte bahsettiğim gibi pudra şekerini limon suyu ile sulandırıp gıda boyası ile renklendirip ağaçlarımı boyadım. Turuncu renk için kırmızı ve sarıyı karıştırdım ve onun pudra şekerini biraz daha fazla koydum ki daha koyu kıvamlı oldu. Yeşil şeker karışımını ağaçlara sürdükten sonra kurumalarını bekledim. Koyu kıvamlı turuncu şeker karışımını küçük bir buzluk poşetine koyup ucundan küçük bir köşeyi keserek deldim. Bu torba aleti yardımı ile yeşil ağaçlara minik turuncu portakallar yerleştirdim. Bu ağaçlar yemelik değil seyirlik gibi oldular ama çocuklar özellikle çok yemeyi de çok sevdiler!
Yaptığım diğer kurabiye çeşitleri;
Baharat çocuklar, Bademli kurabiye, Fındık busesi, Bitter çikolata kurabiyesi, benekli kalpler. Tariflerin hepsini bu sitede bulabilirsiniz.


1 yorum:

  1. ya bide özgür basın özgür ülke diya bar bar bağırırız bu yapılanları ve sitelerin mahkeme kararları ile giriş yapılamaması ve yayınlarının durdurulması çok mantıksız insanlar nasılsa farklı yollardan zaten giriyo kaldıki daha bi kaçgün önce başbakan bile ben yooutube den bazı belgeler edindim diyerek kendisinin bile bu yasağı deldiyi ortadayken bu kararlar bence tekrar bi gözden geçirilmesi gerekir saygılramızla başarılar diliyorum

    YanıtlaSil